Man krijgt celstraf en tbs voor brandstichting

NIJMEGEN - De rechtbank in Zutphen heeft een 28-jarige man zonder op dit moment een vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf voor 18 maanden en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank acht bewezen dat de man vorig jaar in Nijmegen brand stichtte en een ontploffing veroorzaakte. De man moet verder 18.000 euro betalen aan gedupeerden. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Explosie

In zijn kamer in Nijmegen gooide de man spiritus en benzine over de spullen en stak die aan. De kamer brandde helemaal uit. Door de explosie die daar op volgde kwamen het raam en raamkozijn in de tuin terecht.

Omliggende woningen liepen roetschade op en muren raakten beschadigd. De rechtbank vindt dat door de brand en de ontploffing de man anderen in gevaar bracht. Een medebewoonster moest haar woning ontvluchten.

De man werkte niet goed mee aan onderzoek naar zijn psychische situatie. Toch besloot de rechtbank hem tbs op te leggen, omdat die vindt dat tijdens het stichten van de brand bij de man een stoornis aanwezig was. Verder acht de rechtbank het gevaar van herhaling aanwezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Zutphen Justitie Nieuws
Deel dit artikel: