Geldermalsen gaat de Linge weer zien

GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe vernieuwt de jachthaven in Geldermalsen en richt het Lingepark en een deel van de Heemtuin aan de Koppelsedijk anders in. Hierdoor wordt volgens de gemeente de Linge meer bij het dorp betrokken. Dinsdagavond is er een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden.

De rivier de Linge is vanuit het centrum nu vrij onzichtbaar door dichte bossages en een afgesloten jachthaven. In de nieuwe situatie krijgt de jachthaven een andere indeling. De botensteigers worden op andere plaatsen met de oever verbonden.

Oevers toegankelijk

De jachthaven wordt vanuit het Lingepark en Achter ’t Veer voor het publiek zichtbaar en de oevers worden aan deze zijden toegankelijk. Alleen aan de kant van de Heemtuin blijft er eigen terrein voor de watersportvereniging. Vanaf deze kant zijn de steigers toegankelijk. Op het eigen terrein aan deze zijde gaat de watersportvereniging ook een nieuw verenigingsgebouw neerzetten.

Aan de zijde van Achter ’t Veer komt een ‘wandelboulevard’ met bankjes, groen en een fietsroute richting de Heemtuin. Het Lingepark krijgt meer het karakter van een stadspark met meer openheid en breed pad in een directe zichtlijn vanaf de Kerkstraat tot de Linge. Hierdoor moet het park aantrekkelijker worden voor inwoners en bezoekers om er te verblijven en is er meer ruimte voor evenementen.

Informatieavond voor omwonenden

Vanavond presenteert de gemeente, in samenwerking met de Watersportvereniging Achter ’t Veer, de plannen voor de herinrichting van het gehele gebied. Omwonenden en belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in het verenigingsgebouw van de jachthaven in Geldermalsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: