Nieuws

Wijchen raakt 'witte boerderij' maar niet kwijt

Het lukt de gemeente Wijchen maar niet om van de Woezikse 'witte boererij' af te komen. Een koopovereenkomst met een potentiële koper is deze week ontbonden. © Google Maps
WIJCHEN - Het lukt de gemeente Wijchen maar niet om van de Woezikse 'witte boererij' af te komen. Een koopovereenkomst met een potentiële koper is deze week ontbonden.
De gemeente kocht de boerderij in 2011 om de rotonde bij de Schoenaker/Bijsterhuizen mogelijk te maken. Bewoning was na aanleg van de rotonde niet meer mogelijk. De gemeente heeft de locatie daarna meerdere keren proberen te verkopen.
In 2015 wees het college de boerderij nog aan als mogelijke locatie voor een speelautomatenhal. Dat stuitte toen op veel verzet in de gemeenteraad die eerst een fundamentele discussie wilde over het feit of Wijchen sowieso een speelautomatenhal wilde.
Na een lange zoektocht is het pand in 2018 onder voorbehoud aan de huidige gegadigde verkocht. Deze beoogde koper wilde hier een restaurant vestigen. Omdat het hier gaat om gemeentelijk vastgoed moest hij aan een aantal voorwaarden voldoen, maar nu blijkt dat hij dat niet kan.
Wethouder Nick Derks betreurt het dat de verkoop niet doorgaat. 'We vertrouwen er nu op dat het pand snel verkocht kan worden.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!