Nieuws

Veerhaven Ochten wordt omgetoverd tot recreatiegebied

Bij de oude Veerhaven in Ochten komt een informatiecentrum over oorlog en hoogwater om het toerisme in de regio verder te ontwikkelen. Dit centrum is onderdeel van een compleet recreatiegebied dat in 2022 klaar moet zijn. © RegioTV Tiel
OCHTEN - Bij de oude Veerhaven in Ochten komt een informatiecentrum over oorlog en hoogwater om het toerisme in de regio verder te ontwikkelen. Dit centrum is onderdeel van een compleet recreatiegebied dat in 2022 klaar moet zijn.
In het informatiecentrum komen bezoekers alles te weten over de Waal en de cultuurhistorie van het gebied, waarvan het hoogwater en de oorlog deel uitmaken. Daarnaast komen ook andere aspecten van de regio aan bod zoals fietsroutes, klompen- en andere wandelpaden, pontjes en verwijzingen naar het Nationaal Fruitpark in Ochten. Ook het Agro Business Centre voor de laanboomteelt in Opheusden krijgt aandacht.

Omzetverhoging

Regio Rivierenland steunt de ontwikkeling met als doel een omzetverhoging van vijf procent te realiseren op het gebied van toerisme. Zij leverde een bijdrage aan de verkenning van de Provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, gemeente Druten en gemeente Neder-Betuwe.
De verkenning vond plaats onder de vlag van het provinciale programma WaalWeelde. Een programma bedoeld om het Waalgebied aantrekkelijker te maken voor omwonenden en bezoekers.

Rondvaartboot en openluchttheater

Voordat het informatiecentrum gebouwd wordt, moet eerst de dijk worden verzwaard en de oude Veerhaven worden omgevormd tot recreatiegebied. Er is ook ruimte voor een openluchttheater, rondvaartboot, watertaxi, waalbelevingspunt, uitkijkpunt, een strandje met recreatieweide en een natuurgebied.
Later dit jaar wordt meer bekendgemaakt over de concrete plannen voor het informatiecentrum en de rest van de Veerhaven.