Nieuws

Graafschapfans zamelen in één dag 15.000 euro in voor boete

Supportersgroepen van De Graafschap hebben maandag in één dag 15.000 euro opgehaald. Het geld is bedoeld om een boete te betalen die de club van de KNVB kreeg voor het gebruik van vuurwerk bij sfeeracties. Dat gebeurde rond de nacompetitieduels tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam. © Brigata Tifosi
DOETINCHEM - Supportersgroepen van De Graafschap hebben maandag in één dag 15.000 euro opgehaald. Het geld is bedoeld om een boete te betalen die de club van de KNVB kreeg voor het gebruik van vuurwerk bij sfeeracties. Dat gebeurde rond de nacompetitieduels tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam.
'De Graafschap is in beroep gegaan tegen deze belachelijke straf, maar gezien de straffen uit het verleden lijkt het onvermijdelijk dat de boete van 15.000 euro er gaat komen', schrijft Brigata Tifosi, organisator van de sfeeracties.
Inmiddels staat de teller op ruim 15.000 euro. Het geld werd opgehaald via een crowdfundingactie. Martin Mos, de voorzitter van De Graafschap, doneerde 1.000 euro uit zijn eigen zak.
Naast de boete is ook de sluiting van de vakken 22, 23 en 24 onderdeel van de KNVB-straf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!