Petitie van moeder vermoorde Romy (14) al 45.000 keer getekend

HOEVELAKEN - De petitie voor zwaardere straffen in het jeugdstrafrecht, is binnen twee dagen al door 45.000 mensen getekend. Initiatiefnemer is de moeder van de vermoorde Romy (14) uit Hoevelaken. Ouders van andere omgebrachte kinderen steunen de oproep.

Romy werd in juni 2017 door een leeftijdgenoot seksueel misbruikt en vervolgens gedood. De jonge dader uit Lunteren kreeg één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is de maximale straf die iemand onder de 16 jaar kan krijgen.

Zie ook: Petitie 'Verhoog jeugdstraffen'

Ook in de zaak van Nick Bood (16) uit Assendelft kreeg de destijds 15-jarige dader die straf. De 17-jarige jongen die terechtstond voor de dood van Savannah Dekker (14) uit Bunschoten kreeg twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Ook dat is de maximale straf die iemand van zijn leeftijd kan krijgen.

'Straf een lachertje'

'Een straf van één of twee jaar is een lachertje', schrijft de moeder van Romy op Facebook. 'Dit doet geen recht aan het leed wat ons is aangedaan. Ouders hebben levenslang!'

De ouders van de drie tieners willen een gevangenisstraf van minimaal twee tot maximaal vijf jaar voor minderjarigen die 14 zijn of ouder. Ook pleiten ze ervoor dat het strafrecht voor volwassenen sneller toegepast kan worden.

Ze willen de handtekeningen uiteindelijk aanbieden aan minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Zie ook: Moeder van omgebrachte Romy (14) wil hogere straffen voor minderjarigen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Nijkerk Hoevelaken Nieuws
Deel dit artikel: