Vierdaagsefeesten bestaan 50 jaar: plaquette onthuld

NIJMEGEN - Nijmegen maakt zich op voor dag twee van de Vierdaagsefeesten. Met het vuurwerk, Sieneke, Susan en Freek en tientallen andere acts op het programma belooft het weer een drukke avond te worden. De feesten bestaan dit jaar 50 jaar. Om dat te vieren onthulde burgemeester Bruls zondagmiddag op de hoek van de Augustijnenstraat en Houtstraat een plaquette.

'De 25.000 gulden die destijds werden opgehaald om de eerste feesten te bekostigen, werden opgehaald door de Nijmeegse middenstand, niet door de horeca. Daar wil ik ze enorm voor bedanken', sprak Bruls bij de onthulling.

Tekst gaat verder onder de video.

Nico Grijpink bedacht de eerste editie van de Vierdaagsefeesten, 49 jaar geleden. Hij vond het jammer dat de wandelvierdaagse in 1969 in alle stilte eindigde. Iedereen zat voor de buis, want Neil Armstrong zette als eerste mens voet op de maan. 

Uit angst dat de Vierdaagse uit Nijmegen zou verdwijnen, organiseerde hij de eerste zomerfeesten om de wandelaars welkom te heten. Het werd een enorm succes.

Het begon op Plein 1944, maar al gauw kwamen daar de Waalkade en de Grote Markt bij. Nu kun je in de hele stad feesten, ook over de Waalbrug bij het Festival op 't Eiland.

Zie ook: Iets minder bezoekers door regen op eerste dag Vierdaagsefeesten

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: