Nieuws

Van Vleuten dichtbij eindwinst Giro Rosa ondanks tweede plaats

Annemiek van Vleuten wist de negende etappe van de Giro Rosa net niet te winnen, maar de eindzege kan haar nauwelijks nog ontgaan. Met nog één etappe voor de boeg staat ze bijna vier minuten voor in het klassement.
SELLA NEVEA - Annemiek van Vleuten wist de negende etappe van de Giro Rosa net niet te winnen, maar de eindzege kan haar nauwelijks nog ontgaan. Met nog één etappe voor de boeg staat ze bijna vier minuten voor in het klassement.
De 36-jarige wielrenster uit Wageningen nam op de slotklim naar de Jof di Montasio het initiatief en slechts drie rijdsters konden haar volgen. Wereldkampioene Anna van der Breggen zat er aanvankelijk niet bij, maar keerde even later terug in de kopgroep. En vervolgens was ze de enige die met Van Vleuten mee kon. Maar op vier kilometer van de top plaatste de roze trui-draagster een nieuwe demarrage en reed ze solo verder. Maar met een kilometer te klimmen kwam Van der Breggen weer terug en troefde ze Van Vleuten toch nog af.
Zondag is de laatste etappe in de belangrijkste etappekoers voor vrouwen. Van Vleuten won de Giro Rosa vorig jaar ook al en toen won ze drie etappes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!