Nieuws

VIDEO | Noodweer Noord-Veluwe, straten onder water door hoosbuien

Flinke plensbuien teisteren vrijdag de Noord-Veluwe. Meerdere straten stonden onder water. Rond het begin van de middag werden Nunspeet, Epe en Oene geconfronteerd met noodweer. © Stefan Verkerk
NUNSPEET - Flinke plensbuien teisteren vrijdag de Noord-Veluwe. Meerdere straten stonden onder water. Rond het begin van de middag werden Nunspeet, Epe en Oene geconfronteerd met noodweer.
'Er zijn tientallen millimeters regen gevallen aan de noordrand van de Veluwe. Ik zag een meting uit Epe van 46 millimeter. Dat is wel heel extreem. Het is wel erg lokaal', vertelt Alfred Snoek van MeteoGroup.
De tekst gaat verder onder de video.
VIDEO | Noodweer Noord-Veluwe, straten onder water door hoosbuien
Later in de middag trokken de buien naar het oosten. Daar viel lokaal een flinke hoosbui, maar lijkt de schade mee te vallen. 'Het verschilt echt van plek tot plek', aldus Snoek.

Straten staan blank

Verschillende inwoners meldden een wolkbreuk en spraken over straten die helemaal blank stonden. Putdeksels kwamen los en, zoals een inwoonster zei: 'Je kan in principe met een bootje in de achtertuin varen.' Inmiddels is het meeste water op straat al verdwenen.
In een kleedkamer van de school RSG NO-Veluwe spoot het water letterlijk de grond uit:
Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.
Ook kampt een aantal huizen met waterschade. De brandweer is uitgerukt om te helpen waar het nodig is: