16 maanden cel voor inrijden op agenten

HURWENEN - De 54-jarige vrouw die op oudejaarsavond van 2018 op de A2 bij Zaltbommel twee agenten zou hebben aangereden is vrijdag veroordeeld tot 16 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook krijgt zij een rijontzegging voor vier jaar.

De vrouw uit Hurwenen werd veroordeeld voor het veroorzaken van het verkeersongeval, het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een ongeval eerder op de dag in Hellouw.

Botsing met agenten

De rechtbank stelt dat de vrouw onder invloed van alcohol was en niet op de weg en het verkeer voor haar lette. Ze reed harder dan toegestaan en botste zonder te remmen tegen een politieauto met daarin twee agenten. Die liepen zwaar lichamelijk letsel op. 

Eerder op de avond reed de vrouw al door nadat zij in Hellouw tegen een bedrijfsbus was aangereden. De eigenaar van de bus rende naar buiten toen hij de klap hoorde en zocht de confrontatie met de bestuurster. Hij probeerde de sleutel uit haar contactslot te halen, maar terwijl hij in haar autoraam hing, reed de vrouw door. Daarop liet de man zich vallen.

'Niets gezien'

De vrouw zegt dat ze de rode kruizen op de matrixborden, de snelheidsaanpassing, de links rijdende auto’s en de politieauto met zwaailichten niet heeft gezien. De rechtbank vindt haar rijgedrag onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam.

De vrouw raakte haar baan kwijt als gevolg van het incident. Door de schadevergoeding die ze de slachtoffers verschuldigd is, dreigt ze bovendien haar huis te verliezen. Deze consequenties heeft de rechtbank meegewogen in de strafmaat.

De rechtbank heeft geen inzicht gekregen in de eventuele problematiek van de vrouw. Hierdoor kan de kans op herhaling moeilijk worden ingeschat. Het voorwaardelijke deel van de straf moet hierbij als stok achter de deur dienen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: