'Ik ben geen Maarten van der Weijden', maar toch.... Oma Jam wordt groot

BABBERICH - Ze is de bescheidenheid zelve, maar haar ambities zijn groots. Oma Jam uit Babberich maakt jam voor het KWF. Eerst voor de verkoop vanuit eigen huis en tuin, inmiddels is ze ontdekt en verkoopt ze onder haar eigen label jam op verschillende plekken in Arnhem en de Liemers.

Oma Jam, oftewel Riet Bodd, maakt al jaren jam voor het goede doel. Ze begon ermee nadat ze haar man verloor aan kanker en dat er bij haar ook keelkanker werd ontdekt, ze maakte wekelijks zo'n 30 potten jam. De ingrediënten waren niet aan te slepen en dus deed ze een oproep bij Gelderland Helpt. Dat leverde haar 453 kilo geleisuiker op, geschonken door bedrijven en particulieren uit de hele provincie en daarbuiten!

Foto: familie Bodd

Productie verdubbeld

Ook Wilfred van Manen van WiMa Freshfood reageerde op de oproep. Hij vroeg Oma Jam om ambachtelijke jams te maken voor verschillende afnemers in de regio. Oma heeft inmiddels de productie verdubbeld. WiMa levert de jam van oma, inmiddels in potjes met haar eigen logo, aan zes verschillende afnemers. Van een sterrenrestaurant tot een zuivelboerderij en van een ijssalon tot een bakker.

Foto: Omroep Gelderland

Vechten voor het leven

Oma maakt voor de bedrijven in de regio aardbeien, frambozen en kersenjam. Van elk potje gaat 1,75 euro naar het KWF kankerbestrijding. Dat kan omdat de fruittelers uit de regio het fruit gratis leveren aan oma, WiMa de logistiek belangeloos verzorgt en de potjes en stickers ook gratis worden geleverd. En ook Oma Jam wordt er financieel niet beter van.

'Voor de oproep bij Gelderland helpt was ik ook wel met jam bezig, maar niet zoals nu. Ik heb het nu zo druk gekregen dat ik vaak 's avonds nog bezig ben'. En ook al heeft oma er nu een grote afnemer bij, haar eigen trouwe klanten blijft ze leveren.

'Ik kan natuurlijk Maarten van der Weijden nooit evenaren, maar ik wil toch mijn bijdrage leveren. En dat moet ook, want het is zo belangrijk voor onderzoeken naar kanker. Er zijn een hoop mensen die vechten voor hun leven en die nog moeten vechten. Dat moet de wereld uit geholpen worden en daar doe ik het voor', aldus Oma Jam.

Kijk hier voor de verkoopadressen of als u Oma Jam wilt helpen.


Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: 
www.gelderlandhelpt.nl
Facebook
Radio: elke dag op Omroep Gelderland om 11.10 en 16.20 uur en op zaterdag van 12.00-14.00 uur
TV: deze week nog op donderdag en zondag (17.45 uur, elk uur herhaald)

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Vanavond in Gelderland Helpt ziet u Oma Jam en ook de oproep om vakantiekaarten te sturen naar de ouderen in Millingen aan de Rijn. Vanaf 17.45, elk uur herhaald.
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Zevenaar Babberich Nieuws
Deel dit artikel: