VIDEO | Weesooievaars vliegen bijna uit, maar krijgen eerst een ring

HERWIJNEN - De drie 'weesooievaars' die in de Ooievaarsopvang in Herwijnen uit het ei zijn gekropen, staan op het punt om vliegoefeningen te gaan doen. De vogels zijn bijna volwassen en voordat ze over het anderhalve meter hoge hek rondom de opvang heen kunnen vliegen, moeten ze geringd worden.

Dat gebeurt vandaag onder grote belangstelling van de media. De drie ooievaars zijn kuikens van de doodgeschoten ooievaar in De Lutte in Twente. De vader van de ooievaarsjongen werd daar door een nog onbekende dader beschoten.

Het vrouwtje bleef daardoor alleen achter en omdat het mannetje en vrouwtje elkaar normaal gesproken afwisselen om naar eten te zoeken, bestond het gevaar dat de moeder om zou komen van de honger.

De tekst gaat verder onder de video:

Ooievaar heeft naam van redders

Daarom werden de vier eieren uit het nest naar de ooievaarsopvang gebracht en in de broedmachine gelegd. Van de vier eieren is er eentje niet uitgekomen. De andere drie kuikens zijn als kool gegroeid en bijna volwassen. Het zal niet lang meer duren voor ze uitvliegen.

Sander Wansing en Ben Heerink waren de redders van de eieren in De Lutte. Zij hebben ze naar de opvang in Herwijnen gebracht. Van de inmiddels uitgegroeide dieren heeft er één de naam Sander-Ben gekregen, naar zijn redders.  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: