Nieuws

Industrie maakt plaats voor wonen in Lochem

Een impressie van de nieuwe woonwijk. Bron: gemeente Lochem
Bedrijven aan de Hanzeweg in Lochem maken plaats voor woningen. Een deel van het bedrijventerrein wordt gesloopt, om ruimte te maken voor 120 woningen.
LOCHEM - Bedrijven aan de Hanzeweg in Lochem maken plaats voor woningen. Een deel van het bedrijventerrein wordt gesloopt, om ruimte te maken voor 120 woningen.
De nieuwe woonwijk ligt straks tussen de Berkel en het Twentekanaal. 'Het is een unieke plek. Drie minuten lopen van het centrum. Deze nieuwbouw zorgt ook voor doorstroming op de woningmarkt', zegt wethouder Bert Groot Wesseldijk.

Industrieel verleden

In de wijk worden verschillende soorten woningen gebouwd. Er komen appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bij het ontwerpen van de wijk is gekeken naar het industriële verleden. In de architectuur van de woningen en in de openbare ruimte moet die geschiedenis straks terug te zien zijn. 'Het wordt een herkenbare en samenhangende woonbuurt', aldus de wethouder.
De komende weken ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Daarna worden de zienswijzen verwerkt en moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!