Opgeruimd staat netjes: jeukrups ruimt veld voor Vierdaagse

MALDEN - De gemeente Heumen heeft 75 nesten van de eikenprocessierups verwijderd van Kamp Heumensoord, het onderkomen van de militaire deelnemers aan de Vierdaagse. De geneeskundige dienst heeft extra materiaal ingeslagen om jeukbulten en andere klachten te bestrijden.

Heumensoord, op de grens tussen Nijmegen en Heumen, is een loofbos met veel eikenbomen. Ondanks de bestrijding is het volgens Defensie niet zeker dat alle nesten weg zijn. Wel zeker is dat rond de bomen waarin nesten zaten veel brandharen van de rupsen zijn verspreid. Die brandharen kunnen voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.

Het tijdelijke militaire kamp Heumensoord herbergt tijdens de Vierdaagse ongeveer 7500 mensen. Defensie heeft de deelnemende buitenlandse militairen geïnformeerd over de jeukrups. 

Alle gemeenten die de Vierdaagse volgende week aandoet, zijn druk doende met extra inspecties. Onder meer langs de bekende Zevenheuvelenweg in Groesbeek, op de route van de derde loopdag, zijn nog veel nesten gevonden. Langs de parcoursen van de Vierdaagse waarschuwen borden en linten voor de jeukdiertjes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Heumen Malden Nieuws
Deel dit artikel: