Arnhem biedt plan voor Songfestival aan in Hilversum

ARNHEM - Krijgt Arnhem het volgend jaar het Eurovisie Songfestival of niet? Woensdag trekken delegaties vanuit Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht én Arnhem naar Hilversum om daar hun plannen voor het Songfestival aan te bieden aan de NPO. De Arnhemse burgemeester Marcouch overhandigt het Arnhemse plan.

Zie ookDít is Arnhem allemaal van plan rond het Songfestival

Even na 09.00 uur vertrok de Arnhemse delegatie per bus naar Hilversum. Daar overhandigt burgemeester Marcouch het bidbook, dat ingepakt is met materiaal waar het pak dat Duncan Laurence droeg tijdens zijn songfestivaloptreden van gemaakt is. Lain Barbier, bekend van The Voice Senior, brengt namens de Gelderse hoofdstad een songfestival-medley ten gehore.

Ook de lunchpakketjes voor de delegatie moeten mee. Foto: Omroep Gelderland.

Uitzwaaimoment

Ook de vier andere kandidaatsteden leveren woensdag hun plannen in. Maastricht komt met een zware delegatie; zelfs de commissaris van de Koning van Limburg gaat mee naar Hilversum.

In Arnhem zwaaide commissaris van de Koning John Berends de delegatie onder aanvoering van Ahmed Marcouch uit.

Bekijk hier wat John Berends en Ahmed Marcouch zeggen over het Songfestival in Arnhem. De tekst loopt door onder de video.

Rotterdam heeft miljoenen klaar liggen

Grote kanshebber lijkt Rotterdam. De stad heeft met Ahoy een geschikte locatie. Verder zijn er voldoende hotelkamers en het stadsbestuur zou bereid zijn miljoenen te investeren in het evenement. 

Zie ook: Dit kan Arnhem aan het Songfestival verdienen

Arnhem geldt dan ook als outsider. Een meerderheid in de Arnhemse politiek hoopt het Songfestival naar GelreDome te halen. Op straat zijn de meningen verdeeld. 

Bekijk hier hoe Arnhemmers reageren op de mogelijke komst van het Songfestival:

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: