VIDEO | Dagen wachten op dat felbegeerde plekje op de Vierdaagsecamping

NIJMEGEN - Tientallen caravans staan op de Nijmeegse Oostkanaaldijk te wachten voor een felbegeerd plekje op de Vierdaagsecamping. De camping gaat woensdag om 8.00 uur pas open, maar de echte liefhebbers staan al sinds vrijdag te wachten.

door Sven Strijbosch

Voor een paar tientjes stal je de caravan of een tent de hele week op het terrein van SV Hatert. Reserveren is er niet bij: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

'We staan hier al 32 jaar. Het is alle keren een reünie. Je ziet mensen een heel jaar niet, maar dan praat je zo weer door', vertelt een loper uit Egmond. Jaarlijks staat hij op hetzelfde plekje, maar daar moet je dus wel wat voor over hebben: 'Ja, we staan al sinds vrijdag te wachten.' 

Nummertjes uitgedeeld

Dinsdagmiddag worden er nummertjes uitgedeeld aan de mensen die voor de hekken staan te wachten, om zo alles ordelijk te laten verlopen. Woensdag gaan de hekken dan ook echt open.

Tekst gaat verder na de video:

'Ik denk dat het nog drukker wordt dan voorgaande jaren. We hebben sinds dit jaar ook nieuwe toiletunits met lagere instap. Daarmee spelen we in op de vermoeide loper en mensen die lastig kunnen traplopen', vertelt een medewerker van de gemeente Nijmegen. Alles om het wandelaars en mensen die aanmoedigen het naar de zin te maken.

De wandelaars kunnen nog een paar dagen genieten van hun rust op de camping. Zondag en maandag moeten zij hun startbewijs ophalen. Dinsdag om 04.00 uur starten de eerste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!