Nieuws

Annemiek van Vleuten slaat toe in eerste bergetappe Giro Rosa

Annemiek van Vleuten heeft op overtuigende wijze de eerste bergetappe gewonnen in de Giro Rosa. Bovenop Lago di Cancano kwam de 36-jarige wielrenster uit Wageningen solo aan.
ISOLACCIA - Annemiek van Vleuten heeft op overtuigende wijze de eerste bergetappe gewonnen in de Giro Rosa. Bovenop Lago di Cancano kwam de 36-jarige wielrenster uit Wageningen solo aan.
Door haar zege in de vijfde etappe pakt ze ook de roze leiderstrui. Ze heeft al meer dan twee minuten voorsprong op Kasya Niewiodoma, de nummer twee uit Polen. Vorig jaar won Van Vleuten de Giro Rosa voor het eerst en boekte ze drie etappezeges.
Al vanaf de start was het klimmen geblazen en Van Vleuten liet zich direct zien, want ze kwam als eerste boven op de Teglio. Daarna bleef het tot de slotklim vrij rustig in het peloton. Daar pakte Van Vleuten weer het initiatief en op 8 kilometer van de top ging ze er alleen vandoor. Ze pakte al snel een minuut voorsprong. En met vijf kilometer te gaan werd de marge zelfs al meer dan twee minuten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!