Dagelijks files tussen Apeldoorn en Zwolle op A50, aandacht voor probleem gevraagd

APELDOORN - Hoe blijft de regio bereikbaar? Dat is de vraag die de Clean Tech Regio, de voormalige Stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer, centraal stelt bij de campagne 'A50 een plek om bij stil te staan', die deze week begint.

Dinsdag en woensdag haalt de Regio met een 'karakteristieke' caravan op onder meer carpoolplekken en parkeerplaatsen meningen op over de fileproblemen op de A50. Ook via Facebook en online wordt om reacties gevraagd.

Bekijk de afbeelding. De tekst gaat daaronder verder.

'Het doel is om het belang van de A50 als cruciale verbinding tussen stedelijke regio's op de kaart te zetten. De focus ligt op de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle', zegt de Clean Tech Regio over de campagne. 

De tekst gaat verder onder de video.

Volgens wethouder Wim Willems van Apeldoorn, die zich bij de Clean Tech Regio bezighoudt met mobiliteit, is de A50 bij het Rijk nog niet in beeld als knelpunt. 'Toch zijn er dagelijks files. We willen de regio bereikbaar houden en om dat voor elkaar te krijgen moeten we nu in beweging komen.'

Caravan bij Van der Valk

De regio vraagt daarom weggebruikers naar hun ervaringen en naar mogelijke oplossingen voor het fileprobleem.

Dinsdag staat de caravan, waar iedereen met ideeën terecht kan, onder meer bij het Van der Valk-hotel bij de A50 in Apeldoorn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: