Culemborger was jaloers op vrouw, vertrouwde haar niet en stak haar neer

CULEMBORG - Een 32-jarige man uit Culemborg heeft dinsdag de moord op zijn vriendin bekend. Hij stak haar naar eigen zeggen vorig jaar oktober neer in Culemborg.

Hij zou haar met een mes in de borst en andere delen van haar lichaam hebben gestoken. Het 47-jarige slachtoffer werd in de nacht van 21 op 22 oktober dood gevonden in haar appartement aan de Herenstraat.

'Elk uur spijt'

De verdachte: 'Ik hoorde stemmen en probeerde haar te wurgen. Daarna heb ik haar gestoken.' De reden dat hij de vrouw wilde doden is dat hij jaloers was en haar niet vertrouwde. Nadat de verdachte zich met bebloede kleding in oktober 2018 aangaf, zou hij gezegd hebben: 'Ik heb elk uur spijt, dit heeft ze niet verdiend.'

De tekst gaat verder onder de video.

De rechter noemt het 'wrang' dat de man de dag nadat hij zijn vriendin om het leven zou hebben gebracht naar de dokter zou gaan omdat het niet goed met hem ging. Nabestaanden laten in een verklaring weten: 'Hij heeft ons allemaal kapot gemaakt. We hopen dat hij levenslang krijgt.'

Familie overgekomen

Agenten vonden de vrouw nadat de verdachte hen er op had gewezen. Diezelfde nacht werd de Culemborger opgepakt. Verdachte en slachtoffer komen allebei uit Griekenland en woonden samen in Culemborg. Er is familie van de vrouw uit Griekenland overgekomen voor de rechtszaak.

De man verkeerde ten tijde van de moord in een psychose, zeggen deskundigen die hem onderzochten. Hij heeft een verleden van drugsverslaving. De rechtszaak gaat 3 september verder, zodat dan de psychiater of psycholoog gehoord kan worden.

Beluister hier de reactie van verslaggeefster Annemieke Schakelaar bij Radio Gelderland:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: