Nieuws

Al 70 jaar zijn Gerrit Boerman (92) en Jantje Wolff (90) samen, en dat mag gevierd worden

Foto via Locourant
Het was voor Gerrit Boerman (92) en Jantje Wolff (90) uit Wezep een heel bijzondere dag: ze vierden hun platina huwelijk. Maar liefst 70 jaar zijn ze getrouwd. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder - Hazelhoff kwam het paar thuis feliciteren. En het was dubbel feest, want meneer Boerman blies ook nog eens 92 kaarsjes uit.
WEZEP - Het was voor Gerrit Boerman (92) en Jantje Wolff (90) uit Wezep een heel bijzondere dag: ze vierden hun platina huwelijk. Maar liefst 70 jaar zijn ze getrouwd. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder - Hazelhoff kwam het paar thuis feliciteren. En het was dubbel feest, want meneer Boerman blies ook nog eens 92 kaarsjes uit.
Meneer Boerman komt oorspronkelijk uit Kampen, mevrouw Wolff is geboren en getogen in Wezep. Tijdens de diensttijd van Boerman leren de twee elkaar kennen.
De twee trouwen en krijgen vijf zoons. Inmiddels hebben ze ook elf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. De familie komt op 27 juli bij elkaar in Epe om het jubileum nogmaals te vieren.
In 2017 ruilde het paar hun eengezinswoning in voor hun huidige gelijkvloerse woning. Maar ze doen alles in huis zelfstandig. Koken doet meneer Boerman met veel plezier. Mevrouw Boerman-Wolff stoft en poetst graag en ze maakt ondanks haar hoge leeftijd nog steeds zelf de woning schoon.