Nieuws

Burgemeester wil geen cadeau, maar geld voor lokale muziekvereniging

Toon van Asseldonk, de ex-burgemeester van Overbetuwe, heeft een cheque van ruim 2400 euro overhandigd aan muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout. De burgemeester wilde geen afscheidscadeaus bij zijn vertrek, maar geld voor de vereniging. © Muziekvereniging Con Amore
OOSTERHOUT - Toon van Asseldonk, de ex-burgemeester van Overbetuwe, heeft een cheque van ruim 2400 euro overhandigd aan muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout. De burgemeester wilde geen afscheidscadeaus bij zijn vertrek, maar geld voor de vereniging.
door Sven Strijbosch
'Een mooier afscheidscadeau kun je je niet wensen. Ik heb Con Amore een cheque mogen overhandigen voor hun jeugdopleiding. Dank aan alle gulle gevers ter gelegenheid van mijn afscheid als burgemeester van Overbetuwe', laat Van Asseldonk weten. 
De voormalig burgervader vertrok begin april na een periode van zes jaar. Patricia Hoytink-Roubos, voormalig wethouder in de gemeente Berkelland, werd benoemd als zijn opvolger. 

Geen stil vertrek

Het afscheid ging alles behalve stilletjes. Van Asseldonk kreeg de hoogste gemeentelijke onderscheiding: de Erepenning. Op het afscheid van de burgemeester kwamen honderden mensen af. Die mensen hebben dus allemaal een duit in het zakje gedaan voor de muziekvereniging uit Oosterhout. Van Asseldonk is fan en is regelmatig tussen het publiek te vinden tijdens optredens. 
Con Amore laat weten vereerd te zijn. Het geld gaat naar de jeugdorkest Witlof. Con Amore werd afgelopen vrijdag, tijdens de laatste repetitie voor de zomer, verrast met de cheque. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!