Rustige dag voor Annemiek van Vleuten in Giro Rosa

CARATE BRIANZA - Annemiek van Vleuten kende een rustige dag in de Giro Rosa. De wielrenster uit Wageningen finishte in het peloton.
In de enige vlakke rit in de tiendaagse etappekoers in Italië waren het drie Italiaanse wielrensters die ervandoor gingen: Perini, Quagliotto en Borghesi. Ze pakten ruim vier minuten op het peloton, dat de vluchters lange tijd liet begaan. Letizia Borghesi won de etappe. Kasya Niewiodoma uit Polen behoudt de leiding in het algemeen klassement. Van Vleuten staat zevende op 47 seconden.
Dinsdag is de eerste zware bergetappe van de Giro Rosa. Oorspronkelijk zou de finish op de Passo Gavia zijn, maar die is vanwege sneeuw niet begaanbaar. Daarom is de streep nu op de minder lange en steile Lago di Cancano getrokken.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!