'Vrolijk, zorgzaam en een grote grappenmaakster', dood Loes gesprek van de dag

NIJBROEK - De dood van de 18-jarige Loes is uiteraard het gesprek van de dag in en rond Epe. De politie vond haar lichaam zondagmiddag in het water aan de Middendijk nabij het Gelderse Oene. De politie meldde aan het einde van de dag dat het meisje door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten.

'Ze was gewoon te goed voor deze wereld', zegt een jongen die haar goed kende. 'Het is jammer dat er dan zoiets gebeurt.'

Loes zat bij hem op de opleiding. 'Ze studeerde en ging daarnaast in het weekend, op de vrijdag en zaterdag werken. Ze deed bediening lopen. En daarnaast een beetje stappen. Een beetje genieten van haar jeugd', vertelt hij.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: Gevonden lichaam in water bij Oene is van Loes, misdrijf uitgesloten

'Grote grappenmaker'

Een ander meisje omschrijft wat Loes voor type was. 'Vrolijk, zorgzaam. Ze had altijd het beste met iedereen voor. Ze was een grote grappenmaker, eigenlijk. Van het leven maakte ze een feestje.'

'Ze hield ook veel van sporten. Ze had een blessure en ging toch door met sporten, terwijl ze dat eigenlijk niet meer mocht doen.' Loes wordt sinds zaterdagochtend vermist. Ze is het laatst gezien op een feestje aan de Deventerweg, waar ze rond 04.00 uur vertrok.

Zie ook: Loes (18) vermist na feestje in Oene, politie vraagt om camerabeelden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Politie Politiebericht Nieuws
Deel dit artikel: