Schippers loopt beste seizoenstijd op 100 meter, nieuw PR voor Visser

Bij een wedstrijd voor de Diamond League in Lausanne klokte Dafne Schippers vrijdag haar beste seizoenstijd. Eremetaal bracht die haar niet. De Oosterbeekse eindigde als vierde. © ANP
OOSTERBEEK - Bij een wedstrijd voor de Diamond League in Lausanne klokte Dafne Schippers vrijdag haar beste seizoenstijd. Eremetaal bracht die haar niet. De Oosterbeekse eindigde als vierde.
Schippers noteerde een tijd van 11,04 seconden. Er waren drie atletes die onder de 11 seconden doken. Shelly-Ann Fraser-Pryce won de race. De 32-jarige Jamaicaanse liep een tijd van 10,74 seconden. Zij is tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op dit onderdeel.

Winst op estafette

In de B-race liep Nadine Visser een persoonlijk snelste tijd van 11,34 seconden. Daarmee eindigde de Arnhemse atlete op de zesde plek. Drie plaatsen hoger eindigde Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn met een tijd van 11,28 seconden.
De drie Gelderse atleten wonnen samen met Naomi Sedney de 4x100 meter in Lausanne. De estafettevrouwen zette een tijd neer van 42,33 en bleef de concurrentie ruim voor.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!