Nieuws

Bladblazers brengen in Culemborg klassieke muziek ten gehore

Een bijzonder concert, zondag in Culemborg. In de protestantse Barbarakerk was de wereldpremière van het stuk Barbara van dirigent/componist Lucas Vis. Vis heeft al naam gemaakt met muziekexperimenten, maar dit keer heeft hij het stuk gecomponeerd voor blazers van twee Culemborgse muziekkorpsen en... zes bladblazers. © dirigent/componist Lucas Vis
CULEMBORG - Een bijzonder concert, zondag in Culemborg. In de protestantse Barbarakerk was de wereldpremière van het stuk Barbara van dirigent/componist Lucas Vis. Vis heeft al naam gemaakt met muziekexperimenten, maar dit keer heeft hij het stuk gecomponeerd voor blazers van twee Culemborgse muziekkorpsen en... zes bladblazers.
De lawaaiige machines werden gehanteerd door musici. Voor het stuk Barbara is een aantal keren gerepeteerd. Het was zondagmiddag de première, maar de organisator van het muziekspektakel, De Roos van Culemborg, sluit niet uit dat het direct ook de laatste uitvoering was. 
Lucas Vis heeft ervaring met bijzondere muziekuitingen. Zo liet hij ooit vier koren en vier orkesten gezamenlijk optreden in Den Haag en staat een gedenkwaardige uitvoering van een stuk van componist Maderna in de Scala van Milaan op zijn naam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!