Nieuws

Systeem ligt plat voor kaarten Rammstein in Nijmegen: fans woedend

Fans van de Duitse metalband Rammstein doen vrijdag wanhopig pogingen om kaarten te kopen voor het concert dat volgend jaar gehouden wordt in Nijmegen. Door onbekende oorzaak ligt het systeem waarmee de kaarten kunnen worden aangeschaft grotendeels plat. © ANP
NIJMEGEN - Fans van de Duitse metalband Rammstein doen vrijdag wanhopig pogingen om kaarten te kopen voor het concert dat volgend jaar gehouden wordt in Nijmegen. Door onbekende oorzaak ligt het systeem waarmee de kaarten kunnen worden aangeschaft grotendeels plat.
Vanaf 11.00 uur konden via de online ticketshop Eventim kaarten worden gekocht. Vele fans zaten klaar om zich te verzekeren van een toegangsbewijs, maar zij kwamen bedrogen uit. Door de enorme animo is het druk op de servers van de website en lukt het meerdere geïnteresseerden niet langs de wachtrij te geraken. Anderen werden uit de wachtrij gegooid.

Boze reacties

Er zijn ook Rammstein-fans die wel door de wachtrij kwamen, maar er daarna alsnog niet in slaagden tickets te kopen. Zij beklagen zich op Facebook over de slechte bereikbaarheid van het bedrijf dat de tickets verkoopt.
'Verbeterde servers waren wel fijn geweest na het fiasco van vorig jaar', merkt Aron Homan op in het Facebook-event over het concert van 24 juni.  'Al drie keer door de wachtrij heen, maar geen kaarten te zien', voegt Maike Berbée teleurgesteld toe.
Erik Blokland richt zich boos tot de organisatie achter de kaartverkoop. 'Wederom een chaos. Eventim, jullie hebben jullie organisatie blijkbaar nog lang niet op orde om de kaartverkoop van zulke grote artiesten te kunnen managen.'
Rond 12.15 uur leken de grootste problemen minder te worden en meldden steeds meer fans dat ze een kaartje hebben bemachtigd. 
Zoals bij ieder concert zijn er ook nu weer fans die hun net aangeschafte kaarten snel doorverkopen, in de hoop er winst op te maken.
Fans van de Duitse metalband Rammstein doen vrijdag wanhopig pogingen om kaarten te kopen voor het concert dat volgend jaar gehouden wordt in Nijmegen. Door onbekende oorzaak ligt het systeem waarmee de kaarten kunnen worden aangeschaft grotendeels plat. © Marktplaats

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!