Nieuws

Wijk van de Toekomst krijgt 4,4 miljoen subsidie

© RTV Nunspeet
ERMELO - De Wijk van de Toekomst in Ermelo West krijgt van de provincie Gelderland subsidie om de woningen aardgasvrij te maken. Samen met bewoners wordt al aan een wijkwarmteplan gewerkt. De subsidie kan dit proces versnellen.

Bewoners krijgen ‘aardgasvrijbudget’

Elke particuliere eigenaar krijgt nu een ‘aardgasvrijbudget’. Dit woninggebonden budget wordt beheerd door de gemeente. Met het budget kan de bewoner een isolatieadvies krijgen en isolatie- en installatiemaatregelen nemen.

Informatieavond

De woningeigenaren worden 10 juli tijdens een informatieavond uitgebreid geïnformeerd over de subsidie. Voorafgaand aan de avond organiseert de gemeente samen met UWOON een feestelijke barbecue voor alle bewoners om het goede nieuws samen te vieren.

Deel van de subsidie gaat ook naar UWOON

Een deel van de subsidie gaat naar UWOON. Hiermee krijgen 324 huurwoningen in de wijk een aardgasvrije verwarmingsinstallatie. De woningen worden eerst allemaal vergaand geïsoleerd. Hierdoor krijgen huurders een aanzienlijk lagere energierekening. UWOON informeert haar huurders binnenkort verder.

Delen van kennis en ervaring

De kennis en ervaringen worden gedeeld met andere Gelderse gemeenten binnen het programma Wijken van de Toekomst van het Gelders Energieakkoord (GEA) en het landelijke kennis- en leerprogramma van de VNG.
Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/wijkvandetoekomst.