Nieuws

De Graafschap niet voorbij amateurs AZSV

AALTEN - De Graafschap is er donderdagavond niet in geslaagd te winnen van de amateurs van AZSV. De hoofdklasser hield de eerstedivisionist in Aalten terecht op 1-1.
De eerste helft was weinig verheffend. De Graafschap kwam nauwelijks tot kansen tegen de winnaar van de Achterhoek Cup, die met alle gemak overeind bleef tegen de ploeg van nieuwe trainer Mike Snoei. Spits Ralf Seuntjens en buitenspeler Mohamed Hamdaoui waren nog dreigend met enkele afstandsschoten.
Pas na rust kwam de wedstrijd iets op gang. Snoei wisselde zijn gehele elftal. Jordy Thomassen zette De Graafschap met een kopgoal op 1-0 voorsprong, na een voorzet van Jordy Tutuarima. Een half uur voor tijd maakte oud-superboer Niek te Veluwe de verdiende 1-1 voor de Aaltenaren, met een droge schuiver in de lange hoek liet hij doelman Jordy Rondeel kansloos.

Kans voor proefspeler Chiazor

De Graafschap maakte, ondanks enkele kleine kansen, daarna geen aanspraak meer op de winst. Proefspeler Dylan Chiazor schoot nog over. Voor De Graafschap was het duel in Aalten de tweede wedstrijd van de voorbereiding, zaterdag wordt er tegen Zaglębia Lubin uit Polen gespeeld.
Opstelling De Graafschap eerste helft: Jurjus; Owusu, Hilderink, Van Huizen, Baas; Vet, Nijland, Vergara Berrio; Van Mieghem, Seuntjens en Hamdaoui.
Opstelling De Graafschap tweede helft: Rondeel; Van Nispen, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Schuurman, Breinburg; Chiazor, Thomassen en Aktaou.