Nieuws

Varssevelder veroordeeld voor mishandelen ex, niet van stiefkind

Een 36-jarige man uit Varsseveld is vrijgesproken van mishandeling van zijn stiefkind. Wel is hij door de rechtbank in Zutphen schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn ex en bedreigen van haar moeder.  Daarvoor krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken en een taakstraf van 40 uur opgelegd. © Pixabay
ZUTPHEN - Een 36-jarige man uit Varsseveld is vrijgesproken van mishandeling van zijn stiefkind. Wel is hij door de rechtbank in Zutphen schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn ex en bedreigen van haar moeder.  Daarvoor krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken en een taakstraf van 40 uur opgelegd.
Zijn vriendin trok hij aan de haren de slaapkamer in. Daar schopte en sloeg hij haar en drukte hij haar keel dicht. Toen de vrouw van de trap af wilde lopen, liet de man haar struikelen en gleed ze op haar billen naar beneden.

Geen zware mishandeling

Volgens de rechtbank staat niet vast dat de man het letsel bij het kind heeft veroorzaakt. Ook is niet bewezen dat door zijn handelen zwaar lichamelijk letsel bij zijn ex kon ontstaan. Daarom is hij veroordeeld voor mishandeling en niet voor het plegen van poging tot zware mishandeling.
De Varssevelder is inmiddels in behandeling, die hij van de rechter moet blijven volgen. Ook moet hij zich melden bij de reclassering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!