Vijftienjarige Olaf Putker uit Zutphen knalt op Podium Kabam

NIJMEGEN - Vijftien jaar, een superstem en een gitaar. Invloeden uit verschillende muziekstijlen variërend van Bob Dylan tot Tim Knol. Dat is Olaf Putker die woensdag 3 juli knalde op Podium Kabam.

Vanaf zijn achtste maakt hij muziek en zat twee jaar later al in een bandje. Zijn nummers schrijft hij zelf en zijn veel geïnspireerd op wat hij zelf meemaakt. Olaf omschrijft zijn muziek als alternatieve americana. 

In 2018 kreeg hij een wildcard voor Popsport NL.

Kijk en luister naar Olaf Putker: (tekst gaat verder na de clip)

Podium Kabam: springplank voor talenten 

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Ruwe diamanten zijn al hartstikke goed, maar zijn nog niet doorgebroken. Podium Kabam geeft net dat laatste zetje. In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.'

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen. 

Poppunt Gelderland en de Basis

Het platform komt tot stand door vele samenwerkingen. Poppunt Gelderland is een initiatief van onder andere de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en de provincie Gelderland. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Zie ook: Bekijk hier het YouTube kanaal van Podium Kabam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: