VIDEO | Opbouw Vierdaagsefeesten van start: Nijmegen krijgt extra podia

NIJMEGEN - De voorbereidingen voor de vijftigste editie van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn in volle gang. Straatmeubilair wordt aan de kant gezet en maakt plaats voor straatbarretjes, podia en toiletwagens. Alles ruim op tijd voor de aftrap van de feesten op zaterdag 13 juli.

De organisatie is al eerder begonnen met de voorbereidingen, maar vanaf woensdag wordt dit ook zichtbaar op straat. Om 8.00 uur zijn de eerste lijnen getrokken, die aangeven waar alles moet komen te staan.

Tekst gaat verder onder de reportage.

Exact volgens de tekeningen

Alles is minutieus vastgelegd in bouwtekeningen. De precieze locaties, van onder meer de verschillende podia, worden dan ook nauwkeurig langs een meetlint op de straat gespoten. Dit neemt voor de hele Nijmeegse binnenstad twee dagen in beslag.

Voor de vijftigste Vierdaagsefeesten komen extra podia in de stad te staan. Zo is er een extra podium op onlangs opgeknapte Waalkade. Terug van weggeweest zijn de podia op het Joris Ivensplein en in de In de Betouwstraat.

Hoe organiseer je een feest voor ruim 1,5 miljoen mensen?

Omroep Gelderland tijdens de Vierdaagse

De Vierdaagsefeesten vinden plaatsen tussen zaterdag 13 juli en vrijdag 19 juli. De Vierdaagse zelf begint op dinsdag 16 juli.

Omroep Gelderland doet uitgebreid verslag van het evenement, onder andere door een liveblog op onze website en in de app. Daarnaast hebben wij een podium op de wedren en zenden we dagelijks het 4Daagse Journaal uit op televisie.

De intocht op vrijdag 19 juli is live te volgen op televisie en via Facebook en de website en app van Omroep Gelderland.

Zie ook: Hoe beleef je de Vierdaagsefeesten zonder zicht?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: