Nieuws

Tielenaar zorgt voor veilig WK vrouwenvoetbal: 'Dit is 10 keer groter dan de Tour de France'

Will van Rhee met het Zweedse shirt en de wedstrijdbal van Nederland-Japan.
Will van Rhee zorgt er als security officer voor dat het tijdens het WK voetbal voor vrouwen veilig is voor spelers en fans. De Tielenaar merkte in Frankrijk hoe het toernooi leeft. 'Vergis je niet, dit is het grootste sportevenement ter wereld in 2019. Dit is tien keer groter dan Tour de France.' © Omroep Gelderland
TIEL - Will van Rhee zorgt er als security officer voor dat het tijdens het WK voetbal voor vrouwen veilig is voor spelers en fans. De Tielenaar merkte in Frankrijk hoe het toernooi leeft. 'Vergis je niet, dit is het grootste sportevenement ter wereld in 2019. Dit is tien keer groter dan Tour de France.'
De oud-politieman werkte jarenlang voor de KNVB. Tegenwoordig is Van Rhee freelancer bij de FIFA. In zijn functie pikt hij de mooiste wedstrijden mee en ziet hij de hele wereld. 
Van Rhee is net terug uit Frankrijk, waar hij onder meer de Oranjevrouwen van Japan zag winnen. Eerder deed hij al landen als Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, India en Ghana aan als security officer.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder na de video):
Tielenaar zorgt voor veilig WK vrouwenvoetbal: 'Dit is 10 keer groter dan de Tour de France'

Veel meer vrouwen

Hij ziet er op grote toernooien op toe dat het niet uit de hand loopt op de tribunes. Het kan er heet aan toe gaan tussen supporters, al is dat wel anders is bij een vrouwentoernooi.
'Veel meer vrouwen bezoeken de wedstrijd, dat is zonder meer een gegeven. In veel speelsteden hadden ze daar onvoldoende op ingespeeld en hadden ze bijvoorbeeld onvoldoende vrouwelijke stewards om te fouilleren', zegt hij.

Souvenirs

Aan elk toernooi waar hij aan gewerkt heeft, probeert Van Rhee een souvenir over te houden. Zo heeft hij een bal meegenomen die gebruikt is tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Japan. Van de tegenstander in de halve finale van woensdag, Zweden, kreeg hij een gesigneerd shirt.
Zijn werk in Frankrijk zit er inmiddels op. De laatste wedstrijd bekijkt de Tielenaar thuis op de bank. 'Heel rustig en met een biertje', glimlacht hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!