Nieuws

Dwangsom sportveldje Nijmegen opgeschort, kinderen mogen voorlopig blijven spelen

NIJMEGEN - Kinderen mogen voorlopig blijven spelen op het sportveldje bij basisschool De Buut. De gemeente Nijmegen schort voorlopig de dwangsom van 10.000 euro op en roept de verschillende partijen op om nog eens met elkaar om de tafel te gaan.
Afgelopen vrijdag kregen de ouders te horen dat het pannaveldje op het schoolplein binnen vijf weken dicht moet op straffe van een dwangsom van 10.000 euro. Vier bewoners hadden geklaagd over het spelgeluid en na meting bleken de geluidsnormen inderdaad fors overschreden te worden. 

Storm van protest

Dat leverde een storm van protest op van zowel de school, de kinderen en hun ouders als diverse gemeenteraadsleden. Wethouder Noël Vergunst: 'De gemoederen lopen zo hoog op dat we willen dat de verschillende partijen toch nog eens met elkaar in gesprek gaan.'
Eerder had de gemeente al eens aangedrongen op mediation tussen de vier klagende bewoners en de school, maar volgens wethouder Vergunst werd dat van beide zijden afgeslagen. Janneke Colsen de directrice van basisschool De Buut, zegt niets te weten van dat laatste, 'maar mogelijk is dat via iemand van de koepelorganisatie Conexus gelopen.'

In colonne naar het gemeentehuis

Het juridisch traject wordt nu opgeschort zodat de kinderen voorlopig gewoon kunnen blijven sporten zonder dat de boete van 10.000 euro als een zwaard van Damocles boven de school hangt.
Directrice Janneke Colsen gaat voorlopig nog wel van die boete uit aangezien zij zelf nog niets van de wethouder te horen heeft gekregen. Het actievoeren gaat dan ook gewoon door. Woensdagmiddag gaan de schoolkinderen in colonne naar het gemeentehuis om handtekeningen aan te bieden. Inmiddels zijn er al ruim 2500 handtekeningen opgehaald tegen het voornemen om het sportveldje te sluiten.
Reportage van maandag:
Dwangsom sportveldje Nijmegen opgeschort
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!