Nieuws

Hoe beleef je de Vierdaagsefeesten zonder zicht?

Hoe beleef je de Vierdaagsefeesten als je bijna niets meer kunt zien? Maak je dan nog veel mee van het feestgedruis en de vele activiteiten in de stad? Dat kunnen voorbijgangers, van 14 tot en met 18 juli tussen 11.00 en 15.00 uur, voor de ingang van het muZIEum in Nijmegen zelf ervaren. © muZIEum
NIJMEGEN - Hoe beleef je de Vierdaagsefeesten als je bijna niets meer kunt zien? Maak je dan nog veel mee van het feestgedruis en de vele activiteiten in de stad? Dat kunnen voorbijgangers, van 14 tot en met 18 juli tussen 11.00 en 15.00 uur, voor de ingang van het muZIEum in Nijmegen zelf ervaren.
Met een simulatiebril op of een blinddoek voor krijgen zij een kleine indruk van de wereld van blinden en slechtzienden. Voorbijgangers kunnen in gesprek met een blinde of slechtziende medewerker van het muZIEum om al hun vragen te stellen en hun ervaringen te delen.

Wandeling door het centrum

In het muZIEum aan de Ziekerstraat kunnen bezoekers in het pikkedonker ervaren hoe het is om blind te zijn. En tijdens de Expeditie-ribbelroute, een wandeling door het centrum van Nijmegen, simuleert een virtual reality-bril diverse vormen van slechtziendheid. Alle rondleidingen worden gegeven door slechtziende op blinde gidsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!