Voorwaardelijke geldboete voor 'appende' fietsster die vrouw doodreed

VELP - De 25-jarige Arnhemse fietsster die in juni 2017 met fatale gevolgen tegen een 83-jarige vrouw in Velp aanreed, heeft maandag in hoger beroep een voorwaardelijke boete van 500 euro gekregen. De fietsster zag de vrouw met rollator niet, omdat zij met haar telefoon in de weer was. De 83-jarige overleed twee dagen na het ongeluk aan haar verwondingen.

De voorwaardelijke boete is een lagere straf dan de rechtbank eerder oplegde. Die had haar veroordeeld tot 150 uur taakstraf. In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie weer een taakstraf, maar het gerechtshof besloot dus een voorwaardelijke boete op te leggen. 

'De rechtbank zag deze zaak als een misdrijf, het hof ziet het als een overtreding en daar staat een lagere straf op', zegt persraadsheer Melssen van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. 'We kijken naar het leed dat is aangedaan, maar ook naar de persoonlijke omstandigheden van verdachte. Zij is nog niet eerder in aanraking geweest met politie en justitie en heeft ook een posttraumatische stressstoornis opgelopen na dit ongeval'.

Mobiel op de fiets verboden

Sinds maandag is een verbod het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets van kracht. Overtreders riskeren 95 euro boete. Het vasthouden van andere elektronische apparaten zoals tablets, muziekspelers en camera’s is nu ook niet langer toegestaan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Velp Nieuws
Deel dit artikel: