Nieuws

Wageningen past regels voor begraven en cremeren aan

Begraafplaats de Leeuwenrenk Wageningen.
De gemeente Wageningen past de regels voor de huur van graven aan. Tot nu toe was het niet mogelijk om een urnengraf of een kindgraf met 5 jaar te verlengen. Dat kan straks wel. En de maximale huurperiode voor een graf wordt teruggeschroefd van 30 naar 20 jaar. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen past de regels voor de huur van graven aan. Tot nu toe was het niet mogelijk om een urnengraf of een kindgraf met 5 jaar te verlengen. Dat kan straks wel. En de maximale huurperiode voor een graf wordt teruggeschroefd van 30 naar 20 jaar.
door Joukje Valkenburg - Beiboer
Voor mensen die onlangs een grafhuur hebben verlengd met 30 jaar verandert er niks. 'Dat draaien we niet terug', zegt wethouder Peter de Haan (ChristenUnie).
De gemeente moet de regels voor begraven en cremeren noodgedwongen aanpassen. Ze hield zich niet aan de wet op de lijkbezorging. Nu moest de huur van een urnengraf in Wageningen bijvoorbeeld verlengd worden met minimaal 10 jaar. Maar in de wet op de lijkbezorging is bepaald dat de periode van verlenging van het recht op een graf tussen de 5 en de 20 jaar moet zijn.  
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!