'Provincie gaf onjuiste informatie in dossier Vink'

BARNEVELD - In de kwestie rond de omstreden afval- en grondverwerker Vink uit Barneveld gaf de provincie Gelderland onjuiste informatie aan Provinciale Staten. Dat meldt onderzoekprogramma ZEMBLA van BNN VARA.

De provincie zou onterecht hebben gezegd dat rapporten van de Omgevingsdienst niet openbaar mocht worden omdat het Openbaar Ministerie (OM) dat niet wilde. In die rapporten zou informatie staan over tachtig overtredingen die bij Vink zijn geconstateerd. Er zou onder meer sprake zijn van gesjoemel met asbest.

Het OM schrijft volgens ZEMBLA echter dat nooit is gezegd dat de rapporten niet openbaar mochten worden. Het OM was niet de opsteller van de rapporten en had daarom geen zeggenschap over het vrijgeven van de informatie die daarin staat.

De PVV stelde eerder vragen over de rapporten en kreeg toen van het provinciebestuur te horen dat er 'belemmeringen' waren om de rapporten openbaar te maken. De provincie Gelderland laat aan ZEMBLA weten de zaak verder uit te zoeken.

Vink ligt al langer onder vuur omdat het bedrijf verontreinigde grond zou aanbieden voor gebruik in nieuwbouwprojecten. In mei deed het OM een grote inval bij de onderneming in Barneveld

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: