Van Vleuten vist achter het net in wegrace NK Wielrennen

Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen viste zaterdag achter het net tijdens de wegwedstrijd van het NK Wielrennen in Ede. Ze kwam als vierde over de finish. Concurrent Lorena Wiebes ging met de winst aan de haal. © Omroep Gelderland
EDE - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen viste zaterdag achter het net tijdens de wegwedstrijd van het NK Wielrennen in Ede. Ze kwam als vierde over de finish. Concurrent Lorena Wiebes ging met de winst aan de haal.
Wiebes won de sprint met overmacht van Marianne Vos en Amy Pieters. Een gevaarlijke kopgroep werd op 11 kilometer van de streep bijgehaald. Het peloton kwam niet terug bij de kopgroep, maar een groep met onder anderen Van Vleuten en Wiebes, maakte wel aansluiting.
In de slotkilometers volgde de aanvallen elkaar in hoog tempo op. Lucinda Brand plaatste haar aanval op 5 kilometer van de streep en profiteerde van de afwachtende houding van de concurrenten. Van Vleuten plaatse een tegenaanval en uiteindelijk werd Brand met zicht op de finish bijgehaald. In de resulterende sprint kwam Wiebes dus als winnaar uit de bus.
Van Vleuten won in Ede eerder deze week nog wel de tijdrit.