Nieuws

Berkelland legt na weerstand aangepast bestemmingsplan voor

Archief
De gemeenteraad van Berkelland bespreekt dinsdag een aangepast bestemmingsplan voor de Diepenheimseweg 29 in Neede. Afgelopen week hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, die hebben geleid tot nieuwe wijzigingen in het vast te stellen bestemmingsplan. © Flickr
NEEDE - De gemeenteraad van Berkelland bespreekt dinsdag een aangepast bestemmingsplan voor de Diepenheimseweg 29 in Neede. Afgelopen week hebben diverse gesprekken plaatsgevonden, die hebben geleid tot nieuwe wijzigingen in het vast te stellen bestemmingsplan.
De eigenaar van Diepenheimseweg 29 had aanvankelijk plannen voor het bouwen van een varkenshouderij, die hij met de buurt heeft gedeeld. Er ontstond weerstand en vervolgens heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen om deze plannen te voorkomen.
In de nieuwe plannen zijn de rijhal en het grotere bouwblok niet meer opgenomen. Wel wordt de huidige werktuigenberging uitgebouwd conform plan. De mestopslag krijgt een nieuwe locatie, achter de uitbouw van de werktuigenberging. De rijbak krijgt een plek dichter bij de bestaande bebouwing.
Ook wordt minder vee gehouden in het nieuwe plan. Het gaat om drie paarden, twee koeien en twee stuks jongvee.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.