Nieuws

Het nieuws van donderdag 27 juni in 5 minuten

Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
  • Langdurige, droge en hete perioden kunnen zorgen voor natuurbranden. Is dat erg? En hoe voorkomen of bestrijden we het best? Daarover praat een expert van de Wageningen Universiteit. 
  • Bakkers krijgen het steeds lastiger. En ook op de bakkersschool is er minder animo, zo blijkt. Deze bakker uit Barneveld vreest voor het voortbestaan van zijn zaak. 
  • Een fourwheeldrive scootmobiel. Mensen met een beperking kunnen zo ook moeilijker begaanbaar terrein trotseren. In Rheden werd ermee geëxperimenteerd. 
  • De Wonderfoon: mensen met Alzheimer mogen er in Ermelo mee experimenteren. Zij horen dan liedjes van vroeger, en dat prikkelt hun brein. 
Bekijk hier de uitzending van vandaag terug: 
Het nieuws van donderdag 27 juni in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!