Nieuws

Bruggetjes om dé wandelgemeente van Nederland te worden

De gemeente Berg en Dal laat vier nieuwe voetgangersbruggen aanleggen over weteringen bij Leuth. Met de bruggen wordt een aaneengesloten wandelroute gecreëerd. De kosten bedragen een kleine 25.000 euro. © Google Maps
LEUTH - De gemeente Berg en Dal laat vier nieuwe voetgangersbruggen aanleggen over weteringen bij Leuth. Met de bruggen wordt een aaneengesloten wandelroute gecreëerd. De kosten bedragen een kleine 25.000 euro.
door Sven Strijbosch
De helft van het geld betaalt de provincie vanuit een speciale subsidiepot en de andere helft komt van de gemeente Berg en Dal. 
'Deze bruggen zijn nodig om doorgaande wandelmogelijkheden te bieden in de Duffelt. De wandelmogelijkheden zijn daar beperkt in aantal en betreffen bovendien vooral verharde wegen', stelt een woordvoerder van de gemeente. De route die met de bruggen gerealiseerd wordt is dus een aanvulling. 

'Dé wandelgemeente van Nederland worden'

Drie van de vier bruggetjes komen rond de plas Biesterveld te liggen. De andere bij de Smalle Wielsche Wetering. Het is allemaal niet voor niets, want de wethouder heeft aardige ambities: 'Dit is een mooie volgende stap om dé wandelgemeente van Nederland te worden', vertelt Sylvia Fleuren.
Vorig jaar werd een Gelderse gemeente nog dé wandelgemeente van Nederland, maar dat was Bronckhorst. Dit jaar zijn Opsterland, Raalte en Valkenburg aan de Geul genomineerd voor die titel. Er is dus nog wel wek aan de winkel voor de wethouder.
Voor de realisatie van de bruggetjes zijn er afspraken gemaakt met het waterschap. Op korte termijn gaat de aanleg dan ook beginnen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!