Nieuws

Amsterdamse wethouder gaat met Markink Arnhemse coalitiebreuk verkennen

Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks)
Rutger Groot Wassink gaat namens GroenLinks de verkenning doen om tot een oplossing te komen in de Arnhemse bestuurscrisis. Dit doet hij samen met Gelders gedeputeerde Jan Markink van de VVD. De geboren Doetinchemmer Groot Wassink is op dit moment wethouder in Amsterdam. © GroenLinks Arnhem
ARNHEM - Rutger Groot Wassink gaat namens GroenLinks de verkenning doen om tot een oplossing te komen in de Arnhemse bestuurscrisis. Dit doet hij samen met Gelders gedeputeerde Jan Markink van de VVD. De geboren Doetinchemmer Groot Wassink is op dit moment wethouder in Amsterdam.
door Huibert Veth
Woensdagavond besloot de gemeenteraad dat er twee verkenners aangesteld worden om de Arnhemse coalitiebreuk te onderzoeken. Eén van de VVD en één van GroenLinks. Dit zijn de twee grootste raadsfracties.
Zij zullen met alle fracties spreken om te bepalen welke vervolgstappen er moeten worden genomen. De VVD schoof direct Jan Markink voor naar voren. Hij zal dit dus samen met Groot Wassink gaan doen.

'Het is een GroenLinkser'

Volgens fractievoorzitter Mark Coenders (GroenLinks) heeft Groot Wassink de juiste politieke en bestuurlijke ervaring voor de klus. Ook VVD-fractievoorzitter Leendert Combee is tevreden: 'Het is een GroenLinkser en dat was de vraag.'

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!