Nieuws

Veluwse gemeenten klaar met herrie festivals

Defqon.1 2018.
Elburg, Nunspeet en Oldebroek zijn klaar met de herrie op het Walibi-terrein in Biddinghuizen in Flevoland. Daarom stappen ze naar de rechter om de nieuwe omgevingsvergunning die voor de festivals is afgegeven aan te vechten. © Flickr
ELBURG - Elburg, Nunspeet en Oldebroek zijn klaar met de herrie op het Walibi-terrein in Biddinghuizen in Flevoland. Daarom stappen ze naar de rechter om de nieuwe omgevingsvergunning die voor de festivals is afgegeven aan te vechten.
De gemeente Dronten heeft die vergunning afgegeven. Er staat onder meer is aan welke geluidsnormen festivals als Defqon, Lowlands en Opwekking moeten voldoen.
De maximale geluidsgrens is hoger dan in de oude vergunning en dat is tegen het zere been van de drie Noord-Veluwse gemeenten. Die proberen de geluidshinder al jaren omlaag te krijgen. 'Als de wind richting de Veluwe staat is er soms geen normaal gesprek te voeren', zegt de Nunspeetse wethouder Jaap Groothuis (SGP).

Festivals gaan langer door

Defqon wordt vanaf volgend jaar een dag langer en Lowlands mag elke dag een uur langer doorgaan, want volgens Dronten valt de overlast enorm mee. Nunspeet, Elburg en Oldebroek zeggen juist dat de herrie nu al tot de vroege ochtenduren duurt.
Defqon.1 begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Zowel de Noord-Veluwe als Dronten laten geluidsmetingen doen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!