Nieuws

Honderden brillen buitgemaakt bij inbraak met grof geweld

De schade is aanzienlijk.
Twee inbrekers hebben een grote ravage achtergelaten bij Bogaerts Optiek in Wijchen. De twee sloegen in de nacht van woensdag op donderdag toe en namen honderden brillen mee. © Wijkagent Henry van Galen
WIJCHEN - Twee inbrekers hebben een grote ravage achtergelaten bij Bogaerts Optiek in Wijchen. De twee sloegen in de nacht van woensdag op donderdag toe en namen honderden brillen mee.
De brutale inbraak werd rond 03.50 uur gepleegd bij de winkel aan de Spoorstraat. Twee daders wisten het winkelpand binnen te komen door een ruit te vernielen met een hamer. Ze vertrokken korte tijd later met een onbekende hoeveelheid brillen. Het gaat mogelijk om honderden zonnebrillen, ter waarde van duizenden euro's.
De schade is aanzienlijk. Een medewerker laat weten geschrokken te zijn, maar samen met collega's de winkel snel weer op te willen ruimen om open te kunnen gaan. Er wordt later in de ochtend aangifte gedaan. 

Gevlucht

De politie zegt dat de daders gevlucht zijn op een zwarte scooter. Ze zijn vertrokken via de Markt, Touwslagersbaan en Dorsvlegel. Van hen ontbreekt verder ieder spoor.
De politie komt graag in contact met getuigen of mensen met meer informatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!