Oplossing voor probleemcamping Maaszicht

KERKDRIEL - Permanente bewoning, hennepteelt en zelfs liquidaties. Dat is het beeld dat bij de gemeente Maasdriel bestaat van camping Maaszicht in Kerkdriel. Na een lang traject om de problemen op te lossen is er nu een commerciële partij die de complete camping wil overnemen en er een resort van wil maken.

Het gaat om Europarcs, die de camping van de huidige eigenaar wil kopen. Volgens burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel is over de overname afgelopen maandag overeenstemming bereikt. Wel moest de raad een verandering in het bestemmingsplan meteen woensdagavond al aannemen.

Wat de druk op de raad woensdagavond ook nog heeft vergroot is dat de burgemeester duidelijk heeft gemaakt dat wanneer er niet meteen een besluit zou komen, de deal van tafel zou zijn. Dit zou de gemeente op termijn 10 miljoen euro kunnen kosten. Die kosten zouden onder meer bestaan uit handhavingskosten.

Dwangsommen

Er was veel kritiek vanuit de raad over het tempo waarmee dit besluit genomen moet worden. Door de koopovereenkomst wordt het volgens de burgemeester juridisch mogelijk een einde te maken aan de permanente bewoning en de huisvesting van arbeidsmigranten. Mocht dat niet gebeuren volgen er na een half jaar dwangsommen, aldus de burgemeester.

De raad ging ondanks de druk toch akkoord met de bestemmingsplanwijziging.

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: