Nieuws

Officiële start aanleg Zonneparken in Beneden-Leeuwen

Maandag was de officiële start van de aanleg van twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boorden de “eerste” paal de grond in voor het zonnepark. GroenLeven verwacht dat de parken binnen 3 maanden gereed zijn. De groene energie die de parken opwekken is voldoende voor zo’n 1.700 huishoudens. Wethouder Ton de Vree: ‘Goed dat het eindelijk zo ver is! Zo zetten we toch weer een mooie stap naar een duurzaam West Maas en Waal’. © Extra FM
BENEDEN-LEEUWEN - Maandag was de officiële start van de aanleg van twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boorden de “eerste” paal de grond in voor het zonnepark. GroenLeven verwacht dat de parken binnen 3 maanden gereed zijn. De groene energie die de parken opwekken is voldoende voor zo’n 1.700 huishoudens. Wethouder Ton de Vree: ‘Goed dat het eindelijk zo ver is! Zo zetten we toch weer een mooie stap naar een duurzaam West Maas en Waal’.
Zonneparken Beneden-Leeuwen GroenLeven, een Fries bedrijf dat gespecialiseerd is in zonne-energie, realiseert deze twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Het ene perceel ligt tussen de N322 en de Van Heemstraweg. Het andere ligt tussen dezelfde wegen, aan de Zijveld. West Maas en Waal stelt hiervoor grond ter beschikking. ‘Wij zijn trots dat deze twee zonnebronnen straks genoeg stroom opwekken voor een kwart van het aantal huishoudens van gemeente West Maas en Waal. Complimenten voor de gemeente die hiermee een flinke stap zet in de energietransitie’, aldus Roland Pechtold, eindverantwoordelijke van GroenLeven.
Omvang en aanzicht zonneparken Het westelijke park beslaat een oppervlakte van 3,75 hectare. Het oostelijke park is 4,3 hectare. De parken kunnen zo’n 1.700 huishoudens van elektriciteit voorzien. Dit is ruim een kwart van het totale aantal huishoudens van West Maas en Waal. Beide parken worden landschappelijk ingepast, wat betekent dat er een groenstrook omheen komt. De panelen worden op lage staanders geplaatst, van 1 meter hoog. De constructie wordt met palen in de grond bevestigd. Tussen de rijen komen looppaden die ingezaaid worden met gras.