Twee keer levenslang voor liquidatie op camping in Kerkdriel

KERKDRIEL - De rechtbank heeft levenslang opgelegd aan twee mannen die in 2015 op een camping in Kerkdriel Chahid Yahlaf hebben geliquideerd. Een derde verdachte kreeg een celstraf van dertig jaar.

Volgens de rechter ging er een lange planning aan de liquidatie vooraf. Hicham M. en Mohamed H. schoten op de bewuste oudjaarsdag met automatische vuurwapens op de auto waarin Ayoub Messoudi en de broers Chahid Yakhlaf en Chafik Yakhlaf zaten. Dit gebeurde dichtbij de receptie van camping Maaszicht in Kerkdriel. 

'Geluk dat er niet meer slachtoffers zijn'

Chahid Yakhlaf overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee anderen, onder wie broer Chafik, raakten gewond maar overleefden de aanslag. De rechtbank vindt bewezen dat Omar L. de opdrachtgever van deze aanslag was. Het is puur geluk dat er niet meer dodelijke slachtoffers zijn gevallen, aldus de rechter.

De uitspraak is onderdeel in een proces waarin zes mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van zeven jaar tot levenslang. De mannen krijgen deze straffen voor hun aandeel in een reeks liquidaties, pogingen tot liquidatie en de voorbereidingen hiervan.

Persrechter Suzanne Kropman vertelt over de veroordeling van de zes mannen (tekst gaat verder onder de video):

Gewetenloos

Hicham M. en opdrachtgever Omar L. lijken volgens de rechtbank gewetenloos. Ze hebben twee mensen op gruwelijke wijze vermoord en geprobeerd om nog drie andere mensen te vermoorden. 

De dood van toevallige omstanders werd op de koop toegenomen, aldus de rechtbank. De rechter vindt dat de veroordeelden zichzelf hier buiten de samenleving plaatsen en dat voor zulke uitzonderlijk zware misdrijven alleen een levenslange gevangenisstraf passend is.

De derde verdachte, Mohamed H., kreeg een celstraf van dertig jaar, omdat hem één moord minder wordt verweten. Dertig jaar is de maximale tijdelijke gevangenisstraf, één stap erboven is levenslang. De rechtbank acht de liquidaties en de pogingen tot liquidatie allemaal bewezen en spreekt van 'gruwelijke misdrijven'.

Zie ook:  Beelden liquidatie Chahid Yakhlaf in Kerkdriel in Opsporing Verzocht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: