'Doodsbedreigingen? Ik slaap er niet minder om'

EERBEEK - Ze is 13 jaar en heeft meer dan 133.000 abonnees op YouTube. Nina Schotpoort kan eigenlijk niet meer alleen door de stad zonder dat ze aangesproken wordt door fans die een foto willen hebben. Dat is leuk, vindt ze. Maar de bekendheid heeft ook mindere kanten.

Nina begon een aantal jaar geleden op Musical.ly. Een app waarop je video's maakt door te playbacken en te dansen op bestaande liedjes. 'Ik ben begonnen omdat iedereen dat eigenlijk deed. Maar ik kreeg zoveel 'likes' binnen en dat zorgde voor zoveel positiviteit dat ik steeds meer ging maken. Toen kreeg ik ook meer volgers en vroeg ik aan mijn ouders of ik een openbaar account op YouTube mocht.'

Meer zien over Nina Schotpoort? Kijk de hele aflevering van #beroemd hieronder:

De rest is geschiedenis. De hele familie Schotpoort is inmiddels bezig met YouTube. Haar broertje Jens heeft een eigen kanaal en moeder Geneviève is een eigen bedrijf gestart om het management van Nina te doen.

Doodsbedreigingen

Op 13-jarige leeftijd is Nina al behoorlijk groot bij haar volgers. Tienduizenden mensen kijken elke keer naar haar filmpjes over mode, eten of haar eigen leven. Doordat er zoveel mensen kijken krijgt ze natuurlijk reacties. Veel positieve reacties natuurlijk, maar ook minder positieve. En soms zelfs zo ernstig dat het overgaat in doodsbedreigingen.

'Ja, ik krijg wel eens privéberichten met de tekst: ik zou je dood willen hebben. Maar wat moet je ermee? Waarom zouden die mensen dat sturen, dat moeten ze allemaal maar lekker zelf weten. Ik vind het niet lastig en slaap er ook niet minder om.'

Nina Schotpoort en haar vriendinnen. Foto: Omroep Gelderland

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Brummen Eerbeek Nieuws
Deel dit artikel: