HAVO wil derde supermarkt Hattem aan Uilennest

HATTEM - De Hattemer Ondernemersvereniging (HAVO) heeft maandag haar plannen gepresenteerd voor een derde supermarkt in Hattem. De bedoeling is deze te vestigen op de plaats van de huidige Van Heemstraschool aan het Uilennest in Hattem.

De HAVO presenteerde het plan samen met Rha Adviseurs voor Leefruimte, Dedem Architectuur en Aldi. De HAVO is pertinent tegen vestiging van een derde supermarkt op het Algemene Veen aan de Populierenlaan, omdat dit niet in overeenstemming is met de detailhandel structuurvisie.

In het plan van de HAVO komt de derde supermarkt met parkeergarage op de plek waar nu nog de Van Heemstraschool staat. De politici die maandag aanwezig waren reageerden niet inhoudelijk op de plannen, maar waren er met name om kennis te nemen van de plannen.

Wel vindt men het vreemd dat deze plannen nu opeens worden gepresenteerd, aangezien de Raad al heeft besloten voor de vestiging van een derde supermarkt in het Algemene Veen. Op Twitter reageerde na afloop de PvdA. Die verklaarde zich voorstander van de komst van een Lidl aan de Populierenlaan.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem RTV Hattem Nieuws
Deel dit artikel: