Nieuws

Politie zoekt bestuurder auto na eerdere overval

De uitgebrande auto.
In de uitzending van Bureau GLD van Omroep Gelderland is de politie in Zutphen woensdagavond op zoek naar een automobilist. Het gaat om de bestuurder van een Volkswagen Golf die is gebruikt bij de overval op een inwoner van Zutphen. Opsporing Verzocht stond dinsdagavond ook stil bij de zaak. © Roland Heitink
ZUTPHEN - In de uitzending van Bureau GLD van Omroep Gelderland is de politie in Zutphen woensdagavond op zoek naar een automobilist. Het gaat om de bestuurder van een Volkswagen Golf die is gebruikt bij de overval op een inwoner van Zutphen. Opsporing Verzocht stond dinsdagavond ook stil bij de zaak.
Op 8 juli 2018 raakte een 70-jarige bewoner van een chalet aan de Berkenlaan in Zutphen ernstig gewond bij die overval. Hij werd in zijn rug geschoten.
De twee overvallers en de bestuurder gingen er vandoor. Hun wagen werd later uitgebrand gevonden aan de Eerbeekseweg in Loenen. De auto bleek te zijn gestolen in Deventer. 
Eerder hield de politie al twee mannen uit Deventer aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval; ze zitten nog vast. Naar de derde inzittende, de chauffeur, is de politie nog altijd op zoek.
De uitzending van Bureau GLD op TV Gelderland begint woensdag om 17.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!